Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 9. aprill 2015

Haigustest haigusteni :(

No ei saa mina aru, miks need haigused meid sedasi jälitavad!
Kolm aastat järjest olid kõik lapsed terved nagu purikad, nüüd muud ei olegi, kui teineteise järel siruli maas.
Ja seda juba oktoobrist alates!
Hakkab kergelt juba ära väsitama.

Sel korral alustas haiguselainega Janeli.
Tema oli kolm päeva palavikuga siruli maas ä ei köha, ei nohu, lihtsalt palavik. Nüüdseks on muidugi kerge köha ka kallale tulnud.

Järgmisena noppis selle jama omale Karolin külge, kes pühapäeval näost valge oli ja põhimõtteliselt keset pühademunade otsimist voodisse pikali kukkus.

Tänaseks on Johannaga lood sellised, et oleme suisa haiglas. Diagnoosiks äge bronhiit ja parempoolne kopsupõletik.
Käisime juba eile kiirabis, et asjas selgust saada. Kuna ta ei olnud juba kaks päeva praktiliselt söönud-joonud, siis taheti meid juba eile haiglasse sisse ka jätta. Mina lootsin, et kui saame AB peale, siis hakkab asi paremuse poole minema. Tavaliselt on nii ikka olnud, et kui rohtude võtmisest on ööpäev juba möödunud, siis on laps ka juba enam-vähem. Sel korral aga ei olnud. Kui ta täna lõunaks ka veel midagi söönud-joonud polnud, siis polnud muud teha, kui haiglasse ära tulla.
Siin me nüüd siis oleme.

Ma sellest ei hakka kirjutama, et kui Johannale kanüüli pandi, siis mina pillisin, nii et tatt ninast väljas :) See oli mulle sama suur trauma, kui lapsele endale.
No mis valemiga ma saan siis rahulikult pealt vaadata, kuidas suur nõel ta käevarres ringi liigub ja veeni otsib. Ühelt käelt seda ei leitudki, siis mindi teise käe kallale. Ma imestan, kuidas nad üldse selle veeni sealt üles leidsid. Silmaga küll ühtegi veresoont näha polnud.
Õnneks sai kanüül ikka sisse ja tänu sellele ka vajalikud vedelikud.
Johanna nõudis pool õhtut muidugi koju. Näitas näpuga ukse poole ja ütles:"Õue,õue".
Kui palati uks lahti läheb ja mõni õde sisse tuleb, siis pistab kohe röökima.
Tark juba - saab aru, et kui uks lahti tehakse, siis tullakse tema kallale toimetama.

Õhtu möödus tegelikult hästi. Kui ta oma vedelikud kätte oli saanud, siis lösutasime terve õhtu voodis ja vaatasime 5 tundi" Mashat ja karu" :):):)

Arvutid ja internet - olgu te kiidetud!
Kui arvutit ei oleks, siis läheks vist lolliks. Ma ei kujuta ette, kuidas ma suudaksin 2-aastast siin nelja seina vahel paigal hoida! Eks kuidagi ikka suudaks, sest kui arvuteid ei olnud, siis ju ikka suudeti ;)

Krutskimutt käib end ise riietamas :)

Kui Johanna 21 ajal magama jäi, siis mõtlesin, et vaatan sipsti postkastid üle ja teen blogisse kiirelt väikse sissekande.
Pole ju blogis ennast jälle miljon aastat ilmutanud. Pole lihtsalt jõudnud - nii palju muid toimetamisi on olnud. Ei tea, kas see pidur ka kunagi tuleb! Ma ise tahan uskuda, et tuleb, aga olles realist, siis ilmselt mitte. Oi, jah...
Postkastide "vaatamine" võttis kerged kolm tundi aega ja nüüd on juba südaöö. Võiks nagu magama minna, aga ma lubasin endale, et täna ma kirjutan blogisse ka.

Ühesõnaga mul on nendest haigustest juba nii kõriauguni, et ma kohe ei tea...
Johannal on kuue kuuga juba viis AB kuuri olnud. See ei ole ju normaalne!
Samas paljud kurdavad, et sellel aastal ajab üks haigus teist taga.
See on see soe talv!

Aga noh, ei jää muud üle, kui sooja suve oodata.

Nagu eelpool mainitud, siis oli ka sellel aastal meie pere traditsiooniline pühademunade otsimine. Mõned kaadrid ka:

Otsijad

poolel teel ;)

Kõik leitud :)

Kui munad leitud oli, siis jagasime kõik võrdselt kenasti ära. Süüa neid loomulikult keegi ei viitsinut/tahtnud - ei magusaid ega ka soolaseid. Soolastel koksiti koored puruks ja sinna need jäid. Vanemad vaadaku ise, et munad söödud saaksid :) 
Magusatel kooriti paber maha, keskelt pooleks ja vaadati, mis üllatuseks on. Pean omalt poolt ütlema, et need üllatusmunad on nii magedateks ja mõttetuteks läinud. Üllatusteks on puhas pahn. Vanasti olid palju huvitavamad ja ägedamad asjad. Aga noh, kõik tahavad ju kasumit teenida. Milleks raisata rohkem raha, kui saab ka odavamalt hakkama? Ühesõnaga mõttetud munad.

Paar-kolm päeva tagasi käisime Janeliga Abbil lõket tegemas. Kohe oli selline tahtmine toast natuke välja saada. Ja mis sa hing ikka muud teed, kui paned lõkke põlema ja tunned ennast mõnusalt, onju ;)

Ainult tark teeb lõkke veekogu sisse, siis kustub lõke ise ära!


4 kommentaari:

  1. Üks pediaater ütles, et kui sügisperioodil juba ühe antibiootikumikuuri ära teed, tõmbab see lapse imuunsuse alla ning kuni järgmise suveni või laps kogu aeg haigaks jääda.
    Ja sügisel võiks võimalikult kaua võimalikult õukeselt riides hoida aga kevadel jälle võimalikult kaua võimalikult paksult riides hoida.
    Ning iga esimese nohupoja ilmnemisel kohe tõrjuma hakata, c vitamiini suures koguses, jalavannid jms.
    Aga ma olen teoorias tugev :) Lapse suudan veel tervena hoida aga ise jäin jaanuaris samuti kopsupõletikku.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tundub küll nii olevat, et kui sügisel ühe AB kuuri kätte saad, siis jäädki neid saama. Järgmisel sügisel väheke targem ja ettevaatlikum. Rohkem marju ja vitamiine ja kõike muud avajalikku ka ;)

      Kustuta
  2. Appike, ta on sul ju nii väike veel ja VIIS antibiotsikuuri nii lühikese aja jooksul? See keerab ju kehas kõik korralikult tuksi. Probiootikume ikka tarvitate?

    Samas mul ka hea targutada, olen lihtsalt pääsenud. Plika sai kunagi ühe antibiotsikuuri alla aastaselt ja kahtlustan, et see on laste haigusajaloos ka ainus. Olen lihtsalt kergelt pääsenud ja pole seetõttu pidanud süvenemagi teemasse, kuidas suuremate hädade puhul ilma antibiotsita hakkama saada. Ja samas kui laps on ikka väga haige, siis enam ei mõtle, vaid teedki seda, mida arst küsib. Jube keeruline teema.

    Õnneks kevad on käes ja ilmad lähevad nüüd ainult soojemaks. Saate terveks ja vast siis õnnestub immuunsüsteemi ka piisavalt turgutada.

    Kallipaid ja saage kähku koju!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie ootame igatahes sooja suve ja kindlasti vaatan neid värke-särke mida soovitasid ;)

      Kustuta