Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 6. jaanuar 2015

Uus aasta olgu hea! :)

Ei teagi, kas nüüd häbeneda ka w?

Viimane sissekanne oli see, kus kuusk tuppa sai toodud.
Nüüd on kuusk juba välja visatud :D


Kogu aeg oli mõttes, et kirjutan, aga ei tekkinud seda õiget momenti. Praktiliselt iga õhtu mõtlesin, et nüüd. Kaks nädalat hiljem, saabus NÜÜD kätte.
Seda ka vist rohkem süümekate pärast, sest olen kergelt juba riielda saanud, et miks kirjutanud ei ole ;)

Jõulud olid rahulikud, nii nagu ikka - kingituste jagamine, lisaks söömine, söömine ja veel kord söömine! Ma olen selle jõuluajaga vähemalt 5 kg juurde võtnud. Pekki ma  hetkel põrgatama ei hakka, las see jääb iga kevadiseks lubaduseks :D

Jõuluvana tõi jälle ilge hunniku kinke, millest lapsed eriti väljagi ei viitsinud teha, olgugi, et said just need kingid, mida soovisid ja natuke lisa ka. Tahvelarvutid seisid vist nädala aega veel karbis, enne kui lahti katkuti. See näitabki ehedalt seda, et neil pole enam midagi vaja, sest kõik asjad on olemas. Kohe jõululaupäeva õhtul andsin lubaduse, et järgmise aasta jõuludel ei OSTA MA MITTE ÜHTEGI KINGITUST. Ei lastele, ei sugulastele, ei sõpradele. Kui kinkimiseks läheb, siis teen kõik ise.
Ärgem sellega hetkel pead murdkem, et kust see aeg leitakse, eksole ;)
See aeg lihtsalt võetakse :):)
Sellel aastal saatsin ka sõpradele näiteks kaartide meisterdamise komplektid, natuke kommi ja suure pusle, et lastega seda kokku panna. Tegelikult ei viitsi vist keegi puslesi kokku panna (välja arvatud mina), aga see oligi minu point. Natuke aega maha võtta ja koos lastega ikka natuke pusida. Paaril õhtul panin Janeliga puslesi kokku ja ta oli selles nii õhinas. Lubasin talle, et kui kontor valmis saab, siis ostame HÄSTI suure (paljude tükkidega) pusle ja hakkame seda kahekesi kokku panema. Keegi meid seal kontoris ei sega ja juppe laiali loopima ei tule. Ei pea vist mainima, et see viimane vihje käis Johanna kohta ;)

Johannaga on meil üldse praegu jamad lood.
Peale seda, kui oma nn Spa-puhkuse pooleli pidin jätma ja  koju kimasin, otsustasin, et lähen käin temaga ikkagi arsti juures ära. Tal oli juba enne seda mingi 2-3 nädalat nohu, millest kuidagi lahti ei saanud. Selgus see, mis mind rõõmsaks ei teinud. Mõlemas kõrvas põletik! Ei muud, kui AB peale. Tegime selle kuuri läbi. Tundus justkui, et asi läks paremaks, tegelikult aga ei läinud. Päev enne jõululaupäeva käisin temaga kiirabis, sest ta sügas kogu aeg oma kõrva, oli viril ja ei söönud praktiliselt midagi. Kiirabis vaadati mõlemad kõrvad üle. Üks neist oli paranenud, teisel oli kile kummi läinud ja kile limane. Pandi järgmine AB peale. Nüüd on sellest ka juba nädal möödas ja taaskord arstil käidud. Olukord pole ikka parem - sügab endiselt kõrva, nohu on alles, kurgus röga ka ja kõrv endiselt roosa. Kolmandat AB-d arst praegu peale panna ei tahtnud. Hetkel on raviks siis Zyrteki tilgad (et äkki on hoopis mingist allergiast) ja nina loputamine. Järgmisel esmaspäeval taas kontrolli. Ma siiralt loodan, et selleks ajaks on asi paremaks läinud.
Hetkel ei ole sellest endisest heast ja tublist lapsest jälgegi. Ainult kigiseb, vigiseb ja jonnib. Pool ajast istub ta mul käe otsas ja iga väiksemgi asi ajab teda kisama. Lapsest kahju, natuke endast ka.
Ma lohutan end sellega, et küll varsti korda saab ;)


Kui jõulukinkide juurde tagasi tulla, siis mina sain paar raamatut, multifunktsionaalse kokkamispoti, mis ise põhimõtteliselt süüa teeb ( :)!)ja suure hunniku kontorisisustust.
Kontoriga on asjad muidu seal maal, et nüüdseks on aknad ära vahetatud, seinad kuni paneelideni paljaks tõmmatud ja käsil on soojustamine. Pilt siis hetkel selline:


Sellel nädalal tuleb elektrik töid tegema, peale mida saab siseviimistlusega algust teha. Nädala jooksul peaks ka uue välisukse ette saama ja õhksoojuspump oma koha leidma. Soojustatud saab kogu ring - põrand, lagi seinad - seega on õhksoojuspump kõige parem lahendus. Tegemist ühe avara ruumiga, seega ei tohiks arved väga suured tulla.

Põhimõtteliselt peaks kahe nädala pärast pilt selline olema, kus ma laua taga istun ja arvutit klõbistan ;) Saab näha.

Seoses kontori remondiga on uue korteri ehitamine loomulikult seisma jäänud. Nii palju ressurssi ei ole, et kahte korterit korraga remontida ja pealegi ei jõua üks inimene kahes kohas nagunii tööd teha.

Kuna katus on hetkel ikkagi pea kohal ja soe on ka, siis pole hullu - kannatame ära. Olgugi, et mul on kõrini nende kastide otsas elamisest. Kõik seina ääred on igast karpe ja asju täis. Tahaks juba nii väga neid asju OMA kohtadele ära panna. Iga tüdruku tuppa tema asjad, bürooasjad kontorisse jne.
Tänu sellele, et seda kola ja neid kaste nii palju on, olen ma aru saanud, et meil on LIIIIIIGA palju asju. Võiks öelda, et pooli asju pole üldse vajagi.
Eesmärgiks ongi vähemalt pooltest asjadest lahti saada, sest NEID EI OLE LIHTSALT VAJA.
Miks mul on 3 taignarulli, kui piisab ainult ühest?!
Seega läheb kevadel megagigahüpper suureks  asjade sorteerimiseks. Ootan seda aega ;)

Muidu on kõik vinks-vonks.
On uusi tuuli, on räägitud, mõeldud, tehtud uusi otsuseid...

Sisetunne ütleb, et aasta 2015 tuleb hea.


2 kommentaari:

  1. Minu meelest oli see täiesti super kingitus :) Me pole küll veel jõudnud puslet kokku panema hakata, sest puhkus kulus käest rohkelt raamatuid lugedes ja suurem pusletamine jäi hea valguse puudumise taha... Aga küll ma selle lambi saan ja küll ma siis pusletan, nii et vähe pole :P

    Aga asju, jah, ei ole palju vaja. Kui jätta kõrvale see, et seelikuid ja kõrvarõngaid ei ole kunagi liiga palju, haha. Lastel võiks põhimõtteliselt olla ainult raamatud, lauamängud ja pusled, plastiliin ja legod... Ja polekski rohkem vaja.

    Asjade ära andmine teeb nii hea tunde sisse. Endal kohe rohkem ruumi hingata, teised saavad midagi neile kasulikku.

    Ja kui sul päriselt taignarulle peaks kolm tükki olema, siis too üks mulle :) Mul läks aastaid tagasi katki ja piparkoogitainast olen kõik viimased jõulud pudeliga rullinud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, ma kogu aeg mõtlen, et kõllaks Sulle ja tuleks küll.
      Nojah, mõtlemisest on vähe abi, tuleb tegutseda ! :)

      Eks ma millalgi tulen ja haaran siis ühe taignarulli ka kaasa :D :D

      Ma kunagi rullisin ka pudeliga, aga siis sain kingiks ja kohe mitu tükki ;)

      Kustuta