Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 12. jaanuar 2015

2014 soovide, unistuste, plaanide nimekirja juurde

Tsekkasin ikkagi oma  2014 aasta plaanide, soovide, unistuste nimekirja ja oma üllatuseks sai mõned punktid siiski täidetud. Paneme plussid ja miinused siis kirja:

1. Õpin soome keeles 1000 uut sõna juurde - kaugel sellest. Kui 100 uut sõnagi selgeks sai, on hästi.
Aga pole hullu , mul 2015 aastaks sama plaan ehk 1000 uut sõna. Sel korral ostsin isegi sõnade vihikud ära  ja neli lehekülge olen juba ka täis kirjutanud ;) NB! Õppinud veel ei ole.

2. Ostame perele suurem auto - tehtud!. Auto suurem ja turvalisem ;)

3. Õpetan Johannale jõuludeks tähed ja numbrid selgeks - isegi ei proovinud õpetada. Paneme uueks eesmärgiks siis 2015 aasta jõulud ;) Kui võrrelda Karolini ja Janeliga, siis on Johanna täielik röövel ja ta ei viitsi üldse kuulata/vaadatagi. No ta on tõesti röövel. Vaadakem kasvõi seda fotoseeriat, kus ta ei saanud kilekotist kruvisid-mutreid kätte:

Emme, kas sa teeksid mulle selle koti lahti?

Emme, palun!

EMME, MA TAHAN NEID!

Ma saan need lahti!

Emme, no palun aita!

Ah, lennaku need!

4. Jõuame Johannaga kokkuleppele, et jaanipäevaks on ta meil mähkmetest väljas - pott ei ole tema lemmik koht. Sekundiks istub ja siis jookseb ära. Päeval panen talle üsna tihti trussad jalga, aga need soristab täis ja on ise selle üle veel täitsa õnnelik. Kui Karolin-Janeli püksi pissisid, siis nad hakkasid kohe röökima, et need märjad püksid jalast ära saada, Johannal pole aga vahet. Tunnistan, et see potiralli on suuremalt jaolt minu enda taha jäänud. Järgmine tärmin on sünnipäev ehk 2-aasta sünnipäevaks mähkmetest välja.

5. Käime nädalas kord nädalas ujumas - Soomes sai seda punkti kenasti järgitud, Eestis aga mitte. Tundub, et enne kevadet ei õnnestu ka, sest ujula õhutemperatuur on Johanna jaoks liiga jahe. Kevadel vaatame need asjad uuesti üle.

6. Ehitame lastele Abbile mängumaja - tehtud!


Ei ehitanud küll päris ise, sest maja toodi kohale. Meie rõõm oli ainult kokku panna ja üle värvida.

7. Alustame talu ehitusega (vundament) - kindlasti oleks alustanud, kui seda krahhi läbi poleks käinud. Jääb siis 2015 suve plaanidesse ;)

8. Teen soome keele kõrgtaseme testi, püüdes seal kõik numbrile 6 saada - ei teinud ma midagi. Polnud isegi aega sellele mõelda. Üleüldse jäi soome keel tahaplaanile ja mingit arengut ei toimunud. Pigem toimus taandareng, sest rääkida pole ka soome keeles enam kellegagi. Viimasel ajal olen ennast tegelikult päris tublisti käsile võtnud. Loen raamatut, kirjutan sõnu, vaatan telekat. Leidsin ka uue seriaali - "Syke". Põhimõtteliselt soomlaste "Grey anatoomia". Mulle sajaga meeldib.

9. Kõik 2014 jõulukingid teen ise, poest ei osta midagi - hahahha, ma vist mõtlen igal aastal nii. Just lubasin ju, et järgmisel aastal ei osta poest midagi. Ikka ostsin. Ma loodan, et siis järgmisel aastal olen ikka sõnapidaja ja ei osta poest ;) Lootus sureb viimasena :):):)

10. Lammutame pool vanast talust maha - talu endiselt samasugune lobudik. Ei võetud sealt palkigi välja. Lootused jäävad uuele suvele.

11. Hakkan eesti keele grammatikat õppima - loomulikult ei ole minu eesti keel edusamme teinud. Kirjutan sama valesti ja ilmselt kirjutan ka tulevikus.

12. Õpetan lastele kabe selgeks tehtud! Ajee. Õhtuti aeg ajalt ikka mängime. Praegused mängud ongi male ja kabe.
Täna oli meil kusjuures vallamängud, kus võisteldi males, kabes, koroonas ja lauatennises. Karolin mängis malet ja kabet. Mina tegin kõike. Janeli oli ka kaasas, aga tema võõrastega mängida ei tahtnud, seega ei teinudki tema midagi. Naiste males oli koguni 5 osalejat ja mul õnnestus II koht saada. See, kes esimese koha saavutas, tegi  6 käiku ja olingi juba pähe saanud :):):) Häbi küll tunnistada, aga mis siin ikka. Loll nagu lauajalg! Kuna mulle ei andnud need 6 käiku ikkagi rahu, siis andsin endale muidugi pühaliku lubaduse, et võtan maleaabitsa lahti ja teen seda mängu omale väheke rohkem selgeks. Raamat on ju kodus suisa olemas - ei tohiks midagi keerulist olla ;)



13. Lähme lastega suvel Juku Veeparki - suvi oli nagu see oli. Juunis külm, juulis palav, augustit ma ei mäletagi...Polnud aega Soome sõita ja seega veepargis käimata. Ilmselt 2015 aasta suvel õnnestub. Kui muidugi ilm puusse ei pane. Turusse tuleb ikkagi minna, sest ma igatsen oma kirpareid taga :(

14. Lähme suuremate tüdrukutega öösel telkima - täitsa nõme, aga kogu aeg oli nii palju tegemist, et isegi see pisiasi jäi tegemata. Raudpolt kindel, et sellel suvel telgime küll. Annaks lausa pea panti!

15. Ehitame Abbil, metsatukas, roigastest suure onni - põhimõtteliselt sama nõme vastus, mis eelmiselgi. Teostame selle ära 2015 kevadel! Annan ka pea panti!

16. Käime suusatamas - lund ei olnud, suusatada ei saanud. Kui sellel talvel lund tuleb, siis kindlasti saab ka suusatatud. Praegu on küll igavesti sitt suusailm... Kui see lumi siin korra maha tuli ja natuke aega maas oli, siis ma otsisin juba suusariided välja ja määrisin isegi suusad ära. Suusarajale kahjuks ei jõudnud, sest lumi sulas enne ära...

17. Loen läbi 10 raamatut - eeeee. Pean nüüd mõtlema... Mõned raamatud sai ikka läbi loetud nagu näiteks Kristina Smiguni elulugu, samuti Simon Levini raamat, siis raamat Putinist, Venemaast ja võimuvõitlusest. Kindlasti oli midagi veel, aga ei tule hetkel meelde. Eee, ajalehti olen ka lugenud. No ja erialast kirjandus Soome tööõiguse kohta :):)  Võtame selleks aastaks 11 raamatut. Pidin ju kiirrongilt maha hüppama, seega peaks lugemiseks aega jääma  - hahahahah :D
Valisin raamatud juba välja:



18. Peale kella 22.00 enam arvutis ei ole - hea nali, ei muud. Ma sellisest soovist, plaanist ei hakka enam üldse kirjutamagi. Nii võin küll teha, et mõningatel päevadel üldse arvutit ei avagi. Jõulude ajal ma praktiliselt ei olnudki arvutis. Nii hea oli :):):)

19. Kolmapäev ja laupäev on arvutivabad päevad - ei toiminud. Pühapäevast saab kindlasti arvutivaba päev. Mis teistest päevadest saab, seda saame teada.

20. Võtan oma üleliigsed 3-4 kg alla - tehtud! Tegema ma suurt selleks midagi ei pidanud. Kuidas kellelgi stress mõjub. Mulle mõjub siis nii, et söögiisu kaob. Eks jõulude ajal sai natuke juurde tagasi võetud, aga ei midagi hullu, sest suvel sai liiga palju alla võetud.

21. Istutame kevadel Abbile kõik uued õuna-, ploomi- ja pirnipuud - noored puud endiselt puukoolides. Istutamisest oli asi kaugel. Nüüd uus hingamine, tulevad ka uued puud ;)

22. Vaatan oma "Grey anatoomia" läbi - pole aega olnud, seega asi seisab endiselt 5.hooaja juures. Vahepeal olen ühe hooaja veel juurde ostnud. Kui kunagi jälle lainele saan, siis hakkan ilmselt otsast peale vaatama. Kunagi see päev koidab! Ma usun sellesse :D

23. See punkt on kuhugi kadunud! Ilmselt näpukas, sest peale 22 tuli kohe 24.

24. Lähme perega fotostuudiosse pilte tegema - suvel oli asi ühtsest perest kaugel, seega ei tulnud fotostuudiod isegi mitte meelde. Äkki sellel aastal?

25. Teeme vähemalt 3 heategu - tehtud! Võin rahuliku südamega öelda, et minu kolm heategu sai tehtud.

26. Hakkan laste märkimike edasi kirjutama - Oi jah. See oli nüüd raske ohe. Päris tõsiselt. Karolini märkmiku sai omal ajal ikka kõvasti kirjutatud. Olin temaga kodune ja muid sebimisi eriti ei olnud. Janeli oma jõudsin ka ikka natuke kirjutada. Küll vähem, aga ikkagi kirjutasin. Johanna, vaene laps, tema kohta pole ma ühtegi sõna kirjutanud!!! Häbi mulle! Aegajalt õnneks oma märkmikku olulisemaid asju ikka kirjutan ja blogi on ka suureks abiks, kui kunagi kirjutama suvatsen hakata ;) Ma väga, väga loodan, et sellel aastal ikka kirjutan.

27. Tellin 2013 aasta pildid ära - tehtud! Nüüd siis vaja 2014 pildid tellida. Arvutis jälle miljon kausta. Algatuseks on vaja need kõik üle vaadata ja paremad palad välja kraapida. Noh, ma usun, et saan sellega hakkama.

28. Hakkan Johanna aastaraamatut täitma - Veel suurem ohe ja ülestunnistus - ei midagi. See oli asi, mille raudpoltkindlalt ära pidin tegema. Ei teinud. Nüüd teen. Pead muidugi panti ei julge panna, aga lootus jääb.

29. Ostan kitarri - ei ostnud ma midagi. Jõulude aeg tegin vähemalt eeltööd ja otsisin kohta, kust osta. Seega olen ma 90% kindel, et 2015 aastal saab see siiski ostetud. Ajee :)
Siis tuleb bänd, Eurovisioon  ja kuulsus  - hahahahhah
Viisi pidamisega on mul muidugi suured raskused ;)

30. Kirjutan veebruaris IGA PÄEV blogisse ühe sissekande - tehtud! ma tõesti imestan KUIDAS ma seda suutsin! Aga näe - ära tegin. Kas peaks sellel aastal sama tegema? :):) Jep, teeme ära.

31. Ostan firmale kontori - tehtud! Ostsin siiski neli seina, kontoriks tuleb see nüüd ehitada. Paar päeva tagasi oli seis selline:

Asjaajamise ruum

Dussiruum

Sissepääs ja puhkenurgake

32. Lähen õigusteadust õppima - kodus passin, ei kolista mööda loenguid. Lootused lükatud 2015 sügisesse. Kui vastu võetakse, siis probleemi ei näe ja olen täiesti kindel, et minust saab üsna korralik nohik. Kes põhikoolis või gümnaasiumis seda uskunud oleks!? Minaise kindlasti mitte :D

33. Ehitame Abbile puukuuri - puud endiselt eterniidi all. Ei mingit puukuuri. Ja jällegi pean kirjutama, et ÄKKI sellel aastal :)

Oeh, saime selle nimekirja üle vaadatud. 
Pean tõdema, et  33-st plaanist, soovist, unistusest sai täidetud suisa kaheksa. Polegi kõige hullem. Sellel aastal tuleb siis need tegemata plaanid täide viia (33 - 8 = 25) ja lisaks veel uued plaanid kah :D

Hahahah, saate aru jah? 
Mul on veel plaane!
Ma võtsin omale suisa märkmiku ja panin sinna kõik oma plaanid kirja (põhimõtteliselt puust ja punaselt)
Ma olen selles osas täitsa napakas :D
Kusjuures ma olen ise täitsa äksi täis kui neid plaane alati kirjutan.
Ma tõsimeeli usun, et ma täidan  neid :):)

Ma uutest plaanidest pikalt ei viitsi kirjutada. Teen seega lühidalt.

Alustan siis numbriga 26, sest 25 jäid ju eelmisest aastast nö õhku.
Noh, öelge, et ma pole napakas :D:D:D

26. Teletornis, Kumus, A-ha keskuses tuleb ära käia.
27. Sorteerin oma miljon raamatut ära
28. Kolime uude koju
29. Lähme Ida-Virumaa ringreisile
30. Hakkan tööalast blogi pidama (hahahahaa, ma ei suuda sedagi blogi pidada!)
31. Lähen lastega Katri ja Marti jooksma (aasta ema ikkagi ju! ).
32. Lähme lastega kuhugi matkarajale matkama
33. Lähen õmblemiskursustele või mööbli restaureerimist õppima
34. Panen pildid raamidesse
35. Kogun detsembriks hunniku pappi :D :D

Aitab küll! 

Tegelikult mul on seal märkmikus kõik rubriikide kaupa: a la kodu, lapsed, töö, talu, enesetäiendamine, koduküla, sõbrad jne.

Talu all on kirjas näiteks: Kraavid kaevata, kaevumajake ehitada, maja vundament teha, sauna juurest puud maha (tulevase sauna asukoha juurest siis, sest hetkel sauna ei ole), WC juurest kreegid maha + uus hekk, ronimispuu juurest maa korda, õunaaia kivid ära, uued õuna- ja ploomipuud istutada, aiamaa kraav kinni, kompostikast teha, puukuur ehitada, marjapõõsad istutada, krundile aed ette + hekk istutada. 
Seoses taluga rohkem plaane polegi. Ma vaatan, et seda lagunenud maja ei hakkagi vist maha võtma - seda märkmikus kirjas polegi. See on nii suur probleem, et seda ei pane tähelegi :) Saaks selle ka sealt ükskord ära, oleks ilus küll.

Vot nii! Tipp-plaanitegija läheb nüüd magama ära, sest kell on 2:10 ja ma ei saa vist ise ka enam aru, mida ma siia kokku kirjutan. 
Homme vaja varakult jälle luugid lahti lükata ja edasi asjatada. Moi-moi :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar