Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 22. september 2013

Virxi uued uskumatud plaanid ja lõppu poliitilist kiunu ka!

Teate miks plaane tuleb natuke kõrgemale sättida, kui reaalsus seda võibolla lubab?

Sellepärast, et KUI need plaanid peaksidki kuidagi, mingi ime läbi, kunagi siiski kavandatud radapidi minema, siis see oleks ju nagu lotovõit. Uskumatu, aga siiski tõsi.

Enamik inimesi suudavad tegelikult rohkem, kui nad ise arvavad. Mõnel puudub julgus, et proovida, mõnel tahe.
Kui kellelgi mõlemad omadused olemas on, siis ma ausalt öeldes ei näe küll põhjust, miks ta peaks ebaõnnestuma.

Praegusel hetkel võiks mina endale rusikaga vastu rinda taguda ja hüüda, et lähen kiviseinast ka läbi, kui vaja on. Tahe on meeletu! Tahe on tõesti meeletu, meeletu, meeletu!

Kõik on kuidagi nii positiivne ja lahe. Elu on ikka nii ilus :)

Mäletate ju ikka, kuidas ma rasedusest teada saades ulgusin ja täiesti uppi olin löödud ning hädaldasin, et minu plaanid, minu plaanid, minu plaani!! (praegu Virx häbeneb natuke)
Nüüd on seesama väike inimene mulle nii palju uut energiat andnud, uut tahet, uusi soove, uusi plaane...

Eks mul on kogu aeg mingid väiksed plaanid olnud, aga nüüd on nägemus palju selgem ja kindlam.

Kirjutan lõpp-vaatuse kohe alguses ära ja seejärel juhendi, et selgeks teha, kui konarlik see tee sinna siis on.

Lõpp-vaatus näeb ette, et selles samas väikeses külas, kus me Eestis käies elame, oman ma väikest kontorit. Just nimelt -  OMAENDA kontorit! Loomulikult ei kavatse ma mingit hoonet ehitama hakata, aga ühetoalise korteri ümbervuntsimine peaks küll jõukohane olema.
Siin kohal võiks käe juba üles tõsta, Stop! hüüda ja küsida:" Milleks sulle see kontor-korter"?

LOOMULIKULT see ei oleks hädavajalik ja teoreetiliselt EI OLEKS seda vaja, sest saaksin oma tööd kodus köögi laua taga ka nokitseda. Aga mis elu see oleks ? :D:D
Kui nüüd huumorit natuke maha keerata, siis ma TAHAKS, et mul oleks töö jaoks eraldi koht, et me kodu ei muutuks mingiks kontoriks.
Tahaks hommikuti tähtsat nägu teha ja ikkagi TÖÖLE minna. Nagu päriselt, noh!

Saadan hommikul lapsed kooli-lasteaeda ja jalutan ise seejärel TÖÖLE. Panen mantli nagisse, keedan kohvi, vaatan aknast välja, istun laua taha, keerutan kontoritooliga kaks korda kolmsada kuuskümmend kraadi, lülitan arvuti sisse, panen laualambi põlema, võtan paberipataka lahti, vaatan esialgsed toimingud üle, teen paberile märkmeid, ringutan, naeran iseendale, lähen võtan tassi värske kohviga, istun uuesti laua taha ja mõtlen, kui äge kõik on ja ees ootab ilus päev.

Mul oleks ruum, kus inimestega vajadusel näost näkku kohtuda. Praegu käin kiirsöögikohtades laua taga istumas.
Süüa muidugi ei telli :D Siiani pole veel välja visatud ;)

Mul oleks ruum, kus ma saaksin oma paberid, raamatud, pliiatsid täpselt sedasi lauale jätta nagu ma tahan. Kui mõni asi jääbki poolikuks, siis ei pea ma kõike kokku korjama, vaid pliiats kukub ja kõik jääbki nii. Järgmisel päeval, täpselt sealt samast, on hea jälle alustada. Noh, nagu soomlaste töökultuur ette näeb - kui kell kukub, siis loomulikult töövahend ka :D Kui ma iseenda boss oleksin, siis saaksin ma omale seda luksust vast lubada.
Praegu on mul suures toas tööd tehes asjad diivanil, tugitoolil, laual, isegi põrandal. Kui suuremad tüdrukud koju jõuavad, tuleb see krempel kõik kokku korjata, sest vastasel juhul poleks neil ruumi ei istuda ega astuda. Ja veel hullem oleks, kui nad ise neid asju ümber hakkaks sättima :D

No ja kui köögis nokitsen, siis on seal täpselt samamoodi kõik asjad laiali. Ütleme parem nii, et kööki ei mahu sel ajal keegi, peale minu muidugi. Samas ei saa ma nagunii enam tööd teha, kui lapsed koju tulevad ja kodinad peab kokku korjama. Küll tuleb üks ja küsib midagi, siis tuleb teine, kes küsib omakorda midagi. Siis on täpselt nii, et ei kuule ma neid ja ei saa ma asju teha. Väga nõme on lapsele ikka öelda, et ära sega praegu, et emme teeb selle lõpuni ja siis vaatame jne. Selliseid olukordi on olnud ja need ei meeldi mulle üldse. Aga kui on kiired asjad olnud, siis pole midagi teha.

Kui talu ükskord valmis saame, siis on seal tube täitsa normaalses koguses, aga minul ikkagi OMA ruumi poleks. Ütlesin küll, et mulle ka paluks kabinett orgunnida, aga paraku ei mängi välja. Tahaks igale lapsele ikka oma tuba.
Võibolla see OMA kontori soov on sellepärast ka, et mul pole kunagi oma tuba olnud ja see kontor olekski mulle OMA toa eest. I´m The Boss :)

Sellist hubast mõnusat kontorit tahaks.
Ühetoalistel korteritel on ju tuba, köök ja wc-vannituba.
Toast tuleks iseenesest mõistetavalt kontoriruum. Lapsesõbraliku tegelasena sätiksin ühte nurka mänguasjad, joonistustarbed, mõne pusle. Ma küll ei kujuta ette, kas mõni klient lapse kaasa võtaks, aga äkki oma lapsed tahavad mõnikord joonistama tulla :D :D

Köögist teeks sellise puhketoa, kus saaks süüa, telkut vaadata ja niisama lösutada. Mõnikord äkki ei viitsigi koju minna, siis saaks seal puhata. Koju oleks muidugi pikk maa ka ju - koguni 700 meetrit :D
Mul on olnud juhtumeid, kus olen hommikust õhtuni arvuti taga istunud ja näiteks kell 2 alles pillid kokku pannud. Ju siis on inimene liiga hilja ühendust võtnud ja tähtajani on ainult loetud päevad olnud.  No vot, ja kui peaks veel selliseid juhtumeid tulema (kindlasti neid tuleksid ka), siis võingi seal magada.
WC-vannitoast jääks ka edaspidi WC alles, aga juurde ehitaks duśśinurga.
Küsite milleks?
Aga selleks, et äkki ma hakkan nii mõnusaks mutiks ja lähen peale laste kooli-lasteaeda viimist virgutuseks pekki põrgatama. Meil seal ilus park ja pargis asfalteeritud terviserada. Saab rullikatega sõita ja talvel suusatada ka. Issver, kui mõnus see oleks!! Oeh :):)
No vot, teengi algul natuke trenni, siis pessu ja seejärel rituaalne kohvi, tooliga keerutamine, omaette naermine ja ülejäänud päevaplaanid ;)
Oeh, oeh, oeh :):):):):):)
Kusjuures see ON reaalne ;)
Päriselt kaaaa!

Teate, ma annan lubaduse, et pean blogi vähemalt nii kaua, kui ma ükskord istungi OMA kontoris, mugavas toolis, harilikpliiats ühes käes ja teises käes silt teatega "TEHTUD".
Kui minu blogisse selline pilt ilmub, siis näitab see seda, et KUI väga midagi tahetakse, siis seda on võimalik ka saavutada.

KUI sellist pilti ei ilmu, ega ilmu, ega ilmu, siis see tähendab ainult üht - ma peangi oma blogi kirjutama jääma :D Ha-ha-haaa

See oligi see lõpp-vaatus - OMA KONTOR - mis eeldab seda, et töö sujub ja kliente jagub.

Kuidas ma selle saavutan?
Teadlikult kirjutan  saavuTAN, mitte saavutaKSIN, sest ma tean, et ma suudan seda!

Eesti Loto mind tõenäoliselt ei sponsoreeri, samamoodi ei tee seda kindlasti ka Soome poolne Veikkaus. Peab ikka ise punnima.

Mis mul selle saavutamiseks vaja läheb?
Vaja läheb viite asja - kliente, perfektset soome keelt, juriidilist haridust, raamtaupidamise-palgaarvestuse teadmisi ja toimiva firma põhimõtteid.

Kliendid
Kõige tähtsam ongi see, et oleks olemas rühm, kellele minu tööd vaja läheb.
Pean ütlema, et kliente on ja jagub kindlasti ka tulevikus.
See, et klientuur olemas on, tähendab seda, et pool eesmärki on juba täidetud.

Juriidiline haridust
Seda mul hetkel ei ole, aga kavatsen selle hankida, sest ilma selleta ei saa kohe kuidagi. Ja juba järgmisest sügisest alustan õpingutega!
Kui ma kunagi kirjutasin, et tahaks juurat Soomes õppida, siis praegusel hetkel olen meelt muutnud ja omandan selle siiski Eestis, Tartu Ülikooli Tallinna filiaalis. Loomulikult siis kaugõppes. Loomulikult tuleb see luksus mul endal kinni ka maksta. Kui viimati vaatasin, siis maksis semester 1200 €, viie aasta peale kokku siis 12 000 €. Siin tuleb nüüd kosta, et mis siin ikka - tuleb maksta ;) Loomulikult oleks ma ammu juba tahtnud juurat õppima minna, aga materiaalselt pole võimalik olnud. Eestis oli palk nagu ta oli, lisaks 2 last ka - katsu siis sellist summat välja käia!

Kuidas see õppimine välja peaks paistma?
Kaugõppe on kord kuus, kolmel päeval (kui ma ei eksi, siis neljapäev, reede, laupäev).
Kuna me käime nagunii kord kuus Eestis, siis tuleb hakata käima sellel nädalavahetusel, millal minul kool on ja asi ongi lahendatud. Ei midagi keerulist ;)

Arutasime Tarmoga ka seda ja ta oli samamoodi kahe käega poolt. Ta saab väga hästi aru, et ON VAJA ja punkt! :) Tema ju näeb samamoodi, mis summasid vastased oma vastustes küsivad :):D

Kui ma praegu hagisid kohtusse saadan, siis ei saa ma kedagi esindada ja seega ei saa ma esindamise eest mingit tasu ka nõuda.
Ok, hagi koostamise eest võin sinna 300-400 € kirjutada, aga 2000 € on märksa suurem summa või siis 4200 €, mida meilt viimane kord nõuti :D :D
Kui paber taskus on, siis...oh-ho-hoo :)
Nii, et paberit ON vaja, ma ei saa sellest üle ega ümber.
Enamik asju, mis kohut ja tööseadust puudutavad on mul tegelikult selge. Ja kui kohus lubaks mul inimesi esindada, siis ma isegi mitte ei kahtle - ma saaksin sellega hakkama. Seega on minu koolis käimine puhas formaalsus, puhtalt paberi pärast.
Nii kaua, kui ma paberit taga ajan, nokitsen põlve otsas edasi ja hangin sellega kogemusi  juurde ning saan targemaks. Võiks öelda, et teen oma vead juba praegu ära ;)

Perfektne soome keel
Kas minu soome keel on hetkel perfektne? Ei. Kindlasti mitte. Ma ei saagi eeldada, et peale kaht Soomes elatud aastat peaks minu kõne nagu soomlasel olema. Kui kaks aastat veel möödub, siis aga küll.
Kevadel 2014 lähen kõrgema astme keeletesti tegema - kontrolliks enda jaoks. Testil osalemise hind  on 95 €
Selle heaks, et keel pääluusse paremini kiinni jääks loen raamatuid, teen grammatika harjutusi, õpin uusi sõnu ja vaatan päris palju soome keelseid saateid.

Ma tahan, et mu soome keele tase oleks lõpuks nii hea, et võiksin ka tõlgina tööd teha. Selle jaoks peab kindlasti kusagil mingid ülimegagiga kõrged testid tegema või koguni kuhugi kooli minema, aga Eestisse tagasi kolides peab mul taskus olema paber, kus kirjas, et valdan keelt kõrgtasemel - nii kõnes, kui ka kirjas.

Raamatupidamise-palgaarvestuse teadmised
Laias laastus on mul teadmised olemas ja seda eriti palgaarvestuse koha pealt. Raamatupidamisest nii palju ei tea. Mõlemate osas hakkan teadmisi kohe-kohe laiendama, sest 16. oktoobril hakkavad raamatupidamise lühikursused ja 20.novembril kohe palgaarvustuse omad takka järgi. Kumbki kursus maksab 160 €. Alguses mõtlesin, et võtan ainult palgaarvestuse omad, aga siis otsustasin ikka teise ka võtta.
Nende palkkade mitte maksmiste juures on välja tulnud seik, et advokaadid, kes vastuseid on kirjutanud, kasutavad raamatupidaja teenuseid, kes õiged tunnid ja palgad kokku arvutavad. Ma ei tea miks nad seda teenust kasutavad, kas nad ei oska siis ise neid tunde kokku lüüa või midagi, aga teenuse eest nad igatahes maksavad. Mul oleks siis üks pluss jälle juures, sest ma teeksin kõik ise.
Saame näha, kas kursused annavad oluliselt teadmisi juurde või mitte ;)
Arvan, et kursustel saab minust kuld-küsija :D
Mul juba praegu paberi peal küsimused olemas, milles kahtlen, et kas see käib ikka nii. Kirjutan üles, et mitte ära unustada.

Toimiv firma
Milles küsimus? Teeme siis firma :)

Soomes on selline organisatsioon nagu Potkuri (potkuri.fi), mis aitab inimestel ettevõtlusega alustada. Annavad tasuta nõu ja kõike muud sinna juurde.
Samamoodi on Potkurist võimalik taotleda stardiraha. Stardiraha tähendab põhimõtteliselt seda, et alustajale makstakse 18 kuu jooksul iga päeva eest 32,46 €. See on niisiis kindel sissetulek - ei tea ju kuidas firmal minema hakkab ja mingigi raha on vähemalt tagatud.

Stardiraha saamine eeldab kolme asja - sa pead olema töötu, sul peab olema hea idee ja taskus peab olema firma loomise kursused tunnistus.
Need on samad kursused, mis mul 2012 kevadel pooleli jäid, kuna läksin turvatöötaja kursustele ja sealt edasi kohe ka tööle. Kuna need kursused on igal aastal, siis kavatsen kevadel kuulamata jäänud loengud ära käia ja probleem sisuliselt lahendatud. Avaldus sisse ja vaatab, mis saama hakkab. Enne järgmist sügist seda aga ei juhtu (sest oleme suvel ju Eestis) ja seega on mul aega igast asju veel uurida, puurida ja kõrva taha panna.

Kohe alguses päris Oy-d ei tee, aga selle kergema variandi küll - elinkeinonharjoittaja.
Esiteks on Oy tegemiseks vaja 2500 €, aga elinkeinonharjoittaja puhul praktiliselt midagi. Vaja on vaid registreerimistasu ja kogu lugu. Edu korral võib selle hiljem Oy-ks ümber vormistada.
Mul nimi ka tegelt juba välja mõeldud ;)

Esialgu hakkan siis tegelema hagide ja kokkulepete vormistamisega ning konsultatsioonidega.
Kunagi hiljem, kui paber taskus on, siis loomulikult ka kohtutes esindamisega. Kui tööõigus üksinda igavaks jääb, siis võtaks juurde kriminaal-, perekonna - ja liiklusõiguse.
Las ma nüüd lendan kõrgelt :D
Kui juriidiline ala ära tüütab, siis võiks palgaarvestuse ja tõlkimisega ka tegeleda. Ha-ha - ütleme nii, et nüüd lendasin juba üle pilvepiiri ;) Vaevalt, et ära tüütab ;)
Ja kui Eestisse tagasi kolimise aeg on, siis loomulikult on kavas ka Eestis õigusabi andma hakata. Valdkonnad jäävad kindlasti samaks - tööõigus, perekonnaõigus, kriminaalõigus ja liiklusõigus. Need valdkonnad pakuvad huvi ja sobivad mulle.

Noh, ma ei tea, laias laastus sai nüüd plaanidest räägitud. Tunduvad vist liiga kõrge lennuna...
Selle kohta tuleb öelda, et elame - näeme.

Lühidalt võib asja sedasi kokku võtta:

Oktoobris 2013 - raamatupidamise lühikursused
Novembris 2013 - palgaarvestuse lühikursused
Kevadel 2014 - firma loomise kursuste puudujäävate loengute läbimine
Aprill 2014 - kõrgema astme soome keele testi tegemine
Sügisel 2014 - firma loomine ehk minust saab ametlikult jälle tööinimene
Kevadel 2017  - bakalaureuse omandamine + pidulik kontori avamine :):):):):)
Sügis 2017 - Eestisse tagasi kolimine + uue erakonna loomine :D:D:D
Kevadel 2019 - magistri omandamine  + uue erakonna riigikokku valimine :):):):
2019 - 2023 uus erakond seisab vaesema Eesti eest ja parema Eesti nimel. See Uus erakond ei topi raha ainult oma taskutesse ja ei pane niigi rikastele, ligi 5000 eurot teenivale, rahvateenijatele palgalisa juurde, vaid püüab aidata tööl käivat keskmist perekonda, sest käesoleval hetkel ei ole ükski erakond nende muredest huvitatud!

Saate aru küll, milleks see viimane punkt sinna kirjutatud on?!
Nägite ju ise, KUI kiiresti Delfist see riigi-isade palkkade artikkel koos palgatabeliga kadus. Kõrgemate riigipapade palk tõuseb uuest aastast enamasti 1200 € võrra!!! Kaitseväe juhatajal koguni 1700 €!!?? Hallo!
Tulumaksuvaba miinimumi ei ole võimalik tõsta, et vaesem rahvas poest leiba saaks osta, aga neile, kes nagunii enam raha lugeda ei oska, kühveldame aga juurde!?
Vastik, vastik, vastik!
Miks see kõrgem ladvik ei võiks rahvaga solidaarsem olla?
Loodetavasti lükkavad nad selle seaduse jõustumise ikka kenasti edasi!

Kadus see artikkel, sest rahvas julges jälle kiunuma hakata. Pööbel tehku tööd ja olgu vait!
Jep, me ainult kiunume. Aga teha ju ka midagi pole! Öeldakse, et võta siis midagi ette ja mine valima ja vali siis parem valitsus! Jah, valiks hea meelega kedagi. KEDAGI kes rahva eest toimiks, rahvast kuulaks ja rahva elujärge parandaks. Praegu pole ju mitte kedagi valida, sest kõik on vanad näod, kes ainult lubavad, seejärel valetavad ja varastavad! Seaduslikud vargad ju! JOKK

Ma ütlen - uut erakonda on vaja! Ja just selliste inimestega, kes teavad mis on vaesus/kehvem elujärg, sest äkki nemad aitaksid seaduseparandustele kaasa, mis reaalselt ka rahvast aitaks. Kuna vaeseid, kesikuid ja pööbel-tegelasi on meil päris arvestatav osa, siis valijate pärast vast muretsema ei pea.

Ja-ja-jaaa, ma tean, et meil on parem elu, kui Keenias ja meil on ilusamad teed, kui Ukrainas ja meil on suurem lastetoetus, kui Bulgaarias ja meil saab isegi toiduabi pakke.

Aga miks peavad meie riigi-isad rahvast lausa viie mäe kõrguselt üle olema ja palka koguni 15 korda rohkem saama?
See ebaõiglus ajabki rahva kiunuma! Ma küll ei usu, et ladvik teeb nüüd nii tublit tööd, et see palgavahe peab NIIII kuradima üüratu olema.
Kuidas on üldse võimalik, et inimene, kes käib täiskohaga tööl, ei suuda isegi nii palju teenida (pean silmas miinimumi teenijaid ja neid on meil oi-oi kui palju), et elementaarseid asju omale lubada. Eluaseme kulud saab kaetud, aga süüa? Hügieenitarbeid? Ja hoidku jumal, kui lapsed ka on - ausõna, see 19 € ei toida lapsel kõhtu täis. Otsigu parem töö? Miks peaks otsima, kui inimene käib TÄIS tööajaga tööl? Riik peaks tagama selle, et tööandja maksaks palka, millega on võimalik ära elada.
Samas pressib riik jälle tööandjalt selliseid makse, et ho-ho-hoo.
Ühesõnaga nokk kinni, saba lahti...

Plaanide lõpp läks poliitiliseks kiunuks, aga mis teha - elu on selline.

Mis teeme siis? Hakkame uut erakonda looma w?
Loomiseks oli vist 1000 liiget vaja. Hakkame kogunema ;)

Muidu rõõmsat nädalavahetuse veetmist. Pööbel läheb ka nüüd magama ära, kell juba jälle öö ;)

Mul oli muide arvutivaba päev, saite ju aru küll, et ma täna arvutis ei olnud :)! Ha-ha-haaa

23 kommentaari:

  1. Eestis kindlasti ei saa praegused 30-40 aastased pensionieas pensioni. Mida teha jääb, siis kui on ainult linnakorter. Arvata vöib, et neid EU riike on rohkem, kui Eesti.
    Olen väga röömus, et sul jagub energiat, tahet, sest uue erakonna loomisega on ju nagu taani filmis"Vöimukants"
    Hämmastav, et praegust valitsevat valitsust ja teatud isikuid ei suudeta mingil moel välja vahetada.
    Täna on Saksamaal valimised ja kuskilt kölakas, et sots. toetus peaks olema 1500.- eurot kuus. Eestis on ju hinnad körgemad, kui Saksamaal.

    Soovin sulle möttejulgust, agarust, tervist oma mötete teostamisel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen kusjuures sellega juba arvestanud, et kui meil pensiiga kätte hakkab jõudma, siis sellist asja nagu "pension" enam ei eksisteeri.

      Meie panustame teadlikult lastele. Tuleb neile anda võimalikult hea haridus. Maksame, kui vaja on. Aga lastest saavad meie pensionisambad. Loomulikult ei tähenda see seda, et hakkavad kõike kinni tampima. Selleks ajaks ei olegi vast vaja midagi tampida. Piisab, kui söök olemas ja elementaarsed asjad ostetud saaks. Kui lapsi palju on, siis ei ole neil mingi probleem iga kuu teatud summaga oma vanemaid toetada. See kõik on kasvatamise ja elu põhiprintsiipidest aru saamise küsimus. Sellist asja, et lastele nö kaela peale jääme - kindlasti ei tule. Kindlasti nokitsesime ise ka üht-teisega, aga kui vaja on, siis lapsed aitavad ;)

      Praegune poliitiline olukord on Eestis nutune. Jah, me võime rõõmsad olla, et Eestil riigivõlga ei ole, aga kas see hind on seda väärt? Selles on küsimus. Noored voolavad kõik välja ja üha rohkem neid mienma läheb. Kurb :)

      Tänud kaasaelamise eest ;) Püüan lippu ikka kõrgel hoida ;)

      Kustuta
  2. Aga miks sa ei saaks praegu juba kõrgemat tunnitasu küsida? 100eur tunnis peaks Soomes isegi soodne olema mistahes konsultatsiooniteenuse eest. Kokkulepe kliendiga oleks lihtsalt teistsugune (a la 30% kohe ja 70% kui võidate vmt). Tulemustasud on advokaadibüroodes tavalised. Hagi koostamiseks 10h ikka läheb ja ongi 1000euri koos.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti ma saaks küsida, aga ma ei tea...Teistel ka ju vaja pere ülal pidada ja...:):) Ütleme nii, et praegu olen ma sellega ka rahul, mis saan.
      100€ tunnis oleks väga odav hind, kui võrrelda muidu sarnase teenuse hindasid ;)

      Mul ongi selline diil, et raha ei võta algul üldse, sest enamikel lihtsalt pole seda. On neid kellel isegi 100 € pole maksta. Mis ma siis ikka teen? Ei jäta ju inimest hätta, kui tal seda pole. Ikka teen ära ja saan hiljem lõppsummast 20%.
      Aega ajalt ei ole see hind muidugi õiglane, sest kirjutan inimesele tema enda arvestatud summale tegelikult mitu-mitu-mitu tuhat juurde,mis on minu poolt puhtalt temale raha teenimine. Eks vaatame neid asju ;)
      Aga noh - ahneks ka ei tasu minna ;)

      Kustuta
  3. Jaksu! Ma ka siin oma firmat asutan ja plaanid on sama suurejoonelised - algul riidest mähkmed (vt. FBs Mähkmekratt) ja lõpuks tahan poodide ketti, kus kõiki asju müüakse lahtiselt oma taarasse, mis Eestis on praegu utoopia. Elame siis üksteisele kaasa ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma ei eksi, siis ma isegi liitusin Mähkmekratiga, sest sõbranna saatis lingi ;)

      Hoian päialt. Arvan, et Sul hakkab hästi minema, sest selline majandus on ikkagi kasvav trend ;)

      Kustuta
  4. geniaalne! tõesti, see on lihtne, aga oma lihtsuses niivõrd geniaalne. ma leiangi, et inimene peaks tööalaselt tegelema sellega, mis talle meeldib, mida ta oskab ja millest turul on puudus. ja see sinu tööõigus on nagu rusikas silmaauku. sinu plaanidest - ma ei usu, et sa liiga kõrgelt lendad. kõik on saavutatav, kõik on tehtav. sul läheb juba praegu nii hästi, edasi saab ainult paremaks minna. issand kui tubli, endal kolm last...ma ei jõua ära imestada. kursused ja bakaõpingud, pere kõrvalt. vat see on raske osa. aga jällegi, tehtav! väga, väga positiivne lugu, selle blogi parim!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :):):)

      Kõige pealt katsume õpingutega alustada, eks ma siis kommenteerin, kui raske on ;)

      Mu arust on ka kõik täitsa teostatav ;)

      Kustuta
  5. omalt poolt soovitan veel soomekeelseid blogisid lugeda, kui aega ja tahtmist. see arendab ka hästi. näiteks see on üks südantsoojendav lugemine ja tulevases Abbi talus kuluvad sealsed näpunäited kindlasti ära :):
    http://kaunispienielama.blogspot.fi/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaatasin ja lugesin esimese lehe lõpuni.

      Väga ilusad pildid on, vist fotograafia-inimene ;)

      Panin omale selle listi, sest Sul on õigus - üks blogilugemine peab ka olema.

      Kustuta
  6. Uskumatu naine! Tubli, ainult kiidusõnad!

    VastaKustuta
  7. Mina usun täie rahuga, et see nii ka läheb - kui sa jätkuvalt seda edasi tahad. Tegelikult ma usun, et läheb kuidagi teisiti kui see plaan, aga seda ainult seetõttu, et asjade arenedes avanevad alati uued võimalused, millega enne ei osanud arvestada. Nii et tegelikult läheb sul veel paremini :)

    Ja sellest oma kontori unistusest saan ma sajaprotsendiliselt aru. Ma täiega jagan seda unistust. Selles on kaks suurt osa: a) see on koht, kus sa saad rahus oma valitud tegevusele keskenduda; b) seal on asjad pandud täpselt sinu käe järgi ja püsivad sellises asendis :)

    Õpingute puhul: kui sa tahad raha kokku hoida, siis võid semestris rohkem aineid võtta ja seega kokkuvõttes varem lõpetada. Saab küll natuke raskem olema, aga ehk on vaeva väärt. Ma tegin see kevad kahe semestri jagu aineid - eksamite aeg oli küll üks tõsine tamp ning enne seda vajas kodutööde tegemine korralikku tööplaani, et nende kõigiga õigeks ajaks hakkama saaks, aga said asjad edukalt sooritatud ja sugugi mitte kehvade hinnetega. Õpingute puhul võid veel arvestada asjaoluga, et kuna õppetöö on üles ehitatud nö "värskelt koolist tulevate" õppurite sihtrühma arvestades, siis sina oma kogemuse pealt saad nii mõnesti asjast palju kiiremini ja paremini aru.

    Igal juhul mõnusat unistamist ja veel mõnusamat teekonda nende täideviimisel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead!- JUBA on uued tuled :)

      Alles eile kirjutasin ja täna juba nii mitu head uudist :):):) Lähemalt saan vast oktoobris kirjutada ;)

      Ma nägin täna öösel unes ka seda kontorit. No NIIIII meeldib see mõte kuidagi. See oleks NIIII vägev. Täpselt nii ongi nagu sa kirjutasid - olen oma asjadega üksi ja kõik asjad on täpselt nii nagu mina tahan.

      Ma arvan, et mul sellist powerit vist pole, et varem kool lõpetada. Hea, kui ma oma kolme juntsu ja kõige muu kõrvalt õigel ajal ära saan lõpetatud. Kui lõpetan - olen sellega juba väga rahul. Aga mine sa tegelikult tea - äkki ikkagi on powerit üle :D

      Kustuta
    2. Väga lahe!! Küll need asjad muudkui arenevad ja veerevad... peamine, et tead, mis see põhifiiling on, mille poole pürgid.

      Ja ega sellel kooli kooremini tegemisel on miinuseid ka - rahulikumalt võttes on tegelikult mõnusam ainetesse keskenduda ja lisamaterjali lugeda. Mul sellel topelttegemise ajal oli nii kahju, et ei jõudnud õppejõudude poolt soovitatud lisamaterjalidesse piiluda, sest kõik oli nii põnev nii põnev, aga aega jagus kohustusliku materjaligi jaoks napilt.

      Küll elu näitab, mis lõpuks hästi toimib :)

      Kustuta
  8. Ma ei tea, kuidas Soomes asjad on, aga nt Saksamaal arvestatakse 6pingutele tehtud kulutused tulumaksust maha. Samas sul 6pingud Eestis. Aga osaliselt ju ka Soomes.
    Igal juhul soovitaksin seda punkti uurida. Teil ju abikaasaga kindlasti ühine tuludelkaratsioon.

    VastaKustuta
  9. Tallinna ülikooli õpetab ka Helsingis õigusteadust. http://www.tlu.ee/et/opingud/oppimisvoimalused/bakalaureuseope/oigusteadus-Law

    VastaKustuta
  10. Need su plaanid tunduvad täiesti iseenesestmõistetavad, no et muidugi saavad need tõeks, miks ei peaks saama :) Kliente jagub lõpmatuseni, sul on huvi ja oskused, kõik see paberimajandus ja õppimine, no see saab ju vabalt tehtud :)

    Ja poliitika poole pealt - ma ju mõtlesin ka, et peab uue erakonna tegema. Nii et kui sa tegema hakkad, võin kampa lüüa :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga teeme siis nii, et kui erakonna asja ajama hakkan, siis lööd kampa ja kutsud kõik oma semud ka. Vaja ju inimesed kokku saada :)

      Kustuta
  11. (ja no kurat, su postitus tuli mulle readerisse alles NÜÜD, ma pean ikka readeri välja vahetama, see on üks igavene s*tanikats, no vabandage väljendust, tõesti)

    VastaKustuta
  12. see on minu kallis Blondiinike :D. Kõrget lendu sulle ja ma ikka aegajalt mängin bingut ka ;) äkki näkkab :D. Tubli oled. Sinu erakonda astun mina ka :D.

    VastaKustuta
  13. Supernaine! Kes teeb see jõuab.

    VastaKustuta